- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 15 |
Polníček | 250 |
Limetka | 25 |
Grapefruit | 120 |
Avokádo | 100 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 250 |
Dochucovadla:
sůl, čerstvě mletý pepř.
Energetická hodnota celkem: 2738 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 685 kJ
Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Maso očistíme, nakrájíme na menší plátky, okořeníme dle chuti a orestujeme na nepřilnavé pánvi nebo opečeme na grilu. Grapefuit oloupeme a nakrájíme na kostičky přímo nad salátovou mísou, abychom neztratili šťávu a salát nebyl suchý. Avokádo rozřízneme, odstraníme pecku a vyloupneme ze slupky. Nakrájíme na kostičky nebo na měsíčky a přidáme do mísy. Rovnou přidáme šťávu z poloviny limetky, aby nám avokádo na vzduchu nezhnědlo. Polníček očistíme od kořínků, propereme a promícháme s ostatními ingrediencemi. Dochutíme soli a čerstvě mletým pepřem podle chuti. Salát podáváme s grilovanými kuřecími prsy a pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.